Κυριακή 10 Μαρτίου 2013



Το ερωτευμένο σύννεφο - Παραμύθι στο γιο μου - Ναζίμ Χικμέτ  

Ήταν κάποτε σε μια χώρα ένας σοφός γέρος. Στην μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας είχαν στήσει ένα άγαλμα. Τα μάτια του ήταν φτιαγμένα από πολύτιμες πέτρες, τα μαλλιά του ήταν από ασήμι και το σώμα του από καθαρό χρυσάφι.Ο μόνος που δεν πίστευε σ' αυτό το άγαλμα ήταν ο σοφός γέρος. Κάποια μέρα δεν άντεξε. Πήγε στην πλατεία κι άρχισε να φωνάζει.
"Γιατί λατρεύετε αυτό το είδωλο; Με τα ίδια σας τα χέρια το στήσατε εδώ. Είναι δημιούργημα της φαντασίας σας αυτό που φτιάξατε με τα χέρια σας. Και νομίζετε ότι αυτό το είδωλο σας έδωσε τα χέρια. Γκρεμίστε αυτό το άγαλμα, συμπολίτες μου!..."
Ο κόσμος θύμωσε με τα λόγια του και άρχισε να τον πετροβολάει. Τα λευκά του γένια βάφτηκαν κόκκινα από το αίμα. Εκείνος όμως συνέχισε να φωνάζει. Όσο τον πετροβολούσαν ο σοφός ξανάνιωσε. Κι ενώ εκείνος έγινε νέος, αυτοί που τον πετροβολούσαν έγιναν γέροι και καμπούριασαν. Ο γέρος σηκώθηκε όρθιος και με τη γροθιά του γκρέμισε το άγαλμα. 
 Έτσι και εσύ παιδί μου να λες ελεύθερα τη γνώμη σου ακόμη κι αν οι άλλοι σε πετροβολούν. Μόνο έτσι θα παραμείνεις πάντα νέος. Λευκοθέα. Στ2

10 σχόλια:

  1. Μπράβο Λευκοθέα !
    Μου άρεσε πάρα πολύ!
    Σπύρος ΣΤ΄2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίο Λευκοθέα
    Από Φαίη ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πάρα πολύ ωραίο Λευκοθέα μπράβο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν κάνει τίποτε!!!
    μόνο 20ευρώ!
    Σπύρος Στ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας παιδιά

    Απο Λεφκοθέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή