Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013




Ανάσες και ψίθυροι του δάσους - Λίτσα  Ψαραύτη

Ένας έφηβος για το καλοκαίρι δουλεύει στον Εθνικό Δρυμό.Στον Δρυμό έρχονται κάποια παιδιά για να μάθουν τη φύση .Τα παιδιά ζουν στη φύση.Μια μέρα κατά τη διάρκεια εκδρομής αρπάζει φωτιά το δάσος.Μετά τη διάσωση του τα παιδιά βρίσκουν παράξενα πράγματα όπως:πατημασιές,δυνατό κράμα ορυκτών και έναν ιπτάμενο δίσκο.Τα παιδιά και ο έφηβος φεύγουν στο τέλος του καλοκαιριού.Τα παιδιά σπίτι τους και ο έφηβος στο πανεπιστήμιο.

Απόσπασμα από το ημερολόγιο του αστροπλοηγού του εξερευνητικού αστρόπλοιου της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας:

... Ο πλανήτης είναι καταγάλανος. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από νερό. Γη τον ονομάζουν οι κάτοικοί του. Δε μοιάζει με κανέναν απ' όσους έχουμε εξερευνήσει ως τώρα. Κατοικείται από παράξενα πλάσματα - άσπρα, μαύρα, κίτρινα,ερυθρόδερμα. 
Μείναμε έναν ολόκληρο γήινο χρόνο και, αόρατοι καθώς έχουμε τη δυνατότητα να γινόμαστε, παρακολουθήσαμε τη συμπεριφορά των γήινων. Δεν ακολουθούν καμιά από τις αιώνιες ηθικές αξίες που κυριαρχούν στο σύμπαν - Αγάπη, Δικαιοσύνη, Ειρήνη, Ελευθερία. Βρίσκονται ακόμα σε άγρια κατάσταση. Σκοτώνονται αναμεταξύ τους, κάνουν πολέμους, καταστρέφουν τη ζωή και την ομορφιά του πλανήτη. Μολύνουν τις θάλασσες, τις λίμνες, τα ποτάμια, τον αέρα που αναπνέουν, τα τρόφιμα που τρώνε. Πιστεύουν σε πολλούς θεούς. Πάνω απ' όλους έχουν το θεό του Κέρδους - αυτόν προσκυνούν όλοι. Παρακολουθήσαμε και τη ζωή των γήινων πλασμάτων όταν βρίσκονται στην πρώτη φάση της ζωής τους, την παιδική. Μείναμε, μάλιστα, αρκετό χρόνο μέσα σ' ένα δάσος, απ' τα λίγα που έχουν απομείνει στον πλανήτη, για να περιεργαστούμε τον τρόπο που σκέφτονται, τις ικανότητες και τη συμπεριφορά τους.Ήταν παιδιά έξυπνα, αγνά, με πνεύμα δημιουργικό και εύκολα μπορεί κανείς να τα επηρεάσει προς το Καλό πριν μεγαλώσουν και αρχίσουν να μισούνται, να πολεμούν και να σκοτώνονται όπως οι μεγάλοι.... 

Παντελής ΣΤ2.

2 σχόλια: